Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چهلمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب شارجه که از ۳ نوامبر در مرکز اکسپو شارجه آغاز شده است، تا ۱۳ نوامبر ادامه دارد، به گفته مسئولان برگزاری این نمایشگاه برای نخستین بار به بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان تبدیل شده است. در این دوره آژانس ادبی و ترجمه پل و انتشارات هزاره ققنوس از ایران در کنفرانس ناشران شارجه شرکت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید جعفری اقدم، مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، ابتدا توضیحاتی درباره این نمایشگاه داد: در جهان عرب نمایشگاه‌های مختلفی برگزار می‌شود؛ مثل نمایشگاه شارجه که در حال برگزاری است و نمایشگاه ابوظبی که در ماه آوریل برگزار می‌شود. نمایشگاه کتاب شارجه نخست با هدف نمایش کتاب‌های ویژه کودک شروع شد، همان‌طور که نمایشگاه بولونیا و شانگهای با این هدف اجرا می‌شوند و امسال هم بخش کودک نمایشگاه مسکو با همکاری نمایشگاه بولونیا اجرا خواهد شد. هم نمایشگاه شارجه و هم نمایشگاه ابوظبی در واقع بستر مهمی برای نشر ایران از جهت ورود و حضور موفق در بازار‌های نشر کشور‌های عرب‌زبان هستند.

وی افزود: چیزی که باعث اهمیت نمایشگاه شارجه می‌شود و وجه بین المللی آن را بیشتر کرده، کنفرانس سه‌روزه‌ای است که قبل از نمایشگاه تحت عنوان کنفرانس ناشران جهان با حمایت خود نمایشگاه برگزار می‌شود و در آن ناشران و آژانس‌های ادبی مختلف از کشور‌های گوناگون دعوت می‌شوند. امسال هم حدود ۴۹۰ ناشر و آژانس ثبت نام کرده و پذیرفته شده بودند. از ایران انتشارات هزاره ققنوس و ما یعنی آژانس ادبی و ترجمه پل شرکت کرده بودیم؛ البته دو یا سه انتشارات دیگر ایرانی بودند که قرار بود در نمایشگاه حضور پیدا کنند و در کنفرانس نبودند.

خروجی نمایشگاه‌های منطقه‌ای برای ما از نمایشگاه فرانکفورت هم بیشتر است!

او درباره تأثیر این نمایشگاه در بازار انتشارات ایرانی گفت: از نظر من خروجی نمایشگاه‌های منطقه‌ای مثل کنفرانس شارجه یا نمایشگاه مسکو یا فلوشیپ استانبول که در اسفندماه برگزار خواهد شد، برای ما خیلی بیشتر از نمایشگاه‌های متعددی مانند نمایشگاه فرانکفورت یا بولونیا است؛ چون که اولاً بازار نشر ایران به جهت ظرفیت و توانمندی تا حدودی با بازار‌های نشر کشور‌های منطقه و مشرق‌زمین یک تقارن و قرابت به جهت محتوایی و کمیت دارد. نکته دوم این است که ناشران معتبر دیگری که به نمایشگاه کتاب شارجه می‌آیند عمدتاً ناشرانی هستند که علاقه‌مند به محتوای بازار‌های انتشارات مشرق زمین هستند و با آن‌ها می‌توان برای واگذاری کپی‌رایت کتاب‌ها و همچنین خرید رایت کتاب‌های خوبشان که مناسب ترجمه و نشر در بازار‌های ایران هستند، گفت‌وگو کرد.

احترام به قواعد بازار جهانی، شرط اصلی پیدا کردن مخاطبان جدید

جعفری اقدم بیان کرد: در دنیا فقط هشت کشور از جمله ایران هستند که کنوانسیون برن را نپذیرفته‌اند؛ منتها اتفاقی که در سال‌های اخیر افتاده این است که علی‌رغم عدم عضویت ایران در این کنوانسیون ناشران متوجه شده‌اند که برای خروج از بن‌بستی که در اقتصاد نشر کشور به وجود آمده، باید دنبال مخاطبان و بازار‌های جدید بگردند. برای پیدا کردن بازار‌های جدید و ورود به بازار‌های جهانی لازم است به قواعد بازار احترام بگذارند، به همین دلیل است که سال به سال به تعداد ناشران ایرانی که به این قواعد احترام می‌گذارند افزوده می‌شود. در حال حاضر شاید بیش از پنجاه ناشر ایرانی رایت را مراعات می‌کنند.

نقش آژانس ادبی و ترجمه پل در کنفرانس شارجه

او درباره فعالیت‌های آژانس ادبی و ترجمه پل توضیح داد: ما قبلاً ۱۲ بار در نمایشگاه ابوظبی شرکت کردیم، اما در نمایشگاه شارجه شرکت نمی‌کردیم تا این که کنفرانس آن فعال شد. در یکی دو سال اول که این کنفرانس با کشور‌های محدودی برگزار شد شرکت نکردیم، ولی از سال گذشته در برنامه ما بود که در کنفرانس، حضور فعال داشته باشیم. قصدمان این بود که آثار ۲۵ نویسنده ایرانی و ۱۶ ناشر ایرانی و در مجموع چیزی نزدیک ۴۰۰ عنوان کتاب را در این کنفرانس عرضه کنیم. در ضمن برنامه دیگر ما این بود که کتاب‌های خوب عربی را هم شناسایی کنیم و در صورت امکان برای ترجمه و چاپ در ایران بخریم.

مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل در ادامه گفت: در این کنفرانس به طور میانگین چیزی حدود ۵۰ پیش‌نویس قرارداد بسته شد که این موارد حدوداً تا یک ماه آینده قطعی و مراحل اجرایی آن شروع خواهد شد. بیشتر کتاب‌هایی که ما توانستیم واگذار کنیم در حوزه ادبیات داستانی، رمان‌های حوزه دفاع مقدس و کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان قرار داشت که پیش‌قرارداد آن با ناشرانی از کشور‌های مصر، اردن، سوریه، اوکراین، جمهوری آذربایجان، ترکیه و... بسته شد.

او در پایان با توجه به مزایای مذکور این کنفرانس گفت: به ناشران ایرانی توصیه می‌کنم سعی کنند در این نمایشگاه و به خصوص کنفرانس آن شرکت کنند. هزینه‌های آن در مقایسه با کشور‌های دیگر خیلی پایین‌تر است و خود نمایشگاه شارجه هم حمایت‌هایی ویژه ناشران انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب شارجه کپی رایت نمایشگاه شارجه نمایشگاه کتاب کتاب شارجه نشر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۲۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد