Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر نمایشگاه کتاب تهران در نشست مطبوعاتی این نمایشگاه عنوان کرد: تمایل اصلی این بود که امسال فروش حضوری در نمایشگاه نداشته باشیم، اما این از آن شعار‌ها است که زمان اجرای آن به آن عمل نمی‌کنند. به علاوه، سه سال عدم برگزاری نمایشگاه، ممکن بود به اقتصاد حوزه نشر آسیب بزند و این توقع وجود داشت که این امکان اقتصادی از ناشر سلب نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشجو، مدیر نمایشگاه کتاب تهران در نشست مطبوعاتی این نمایشگاه عنوان کرد: تمایل اصلی این بود که امسال فروش حضوری در نمایشگاه نداشته باشیم، اما این از آن شعار‌ها است که زمان اجرای آن به آن عمل نمی‌کنند. به علاوه، سه سال عدم برگزاری نمایشگاه، ممکن بود به اقتصاد حوزه نشر آسیب بزند و این توقع وجود داشت که این امکان اقتصادی از ناشر سلب نشود.
نشست مطبوعاتی سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، صبح امروز برگزار شد. این نشست مطبوعاتی با حضور یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب و علی رمضانی، مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران، برگزار شد.
یاسر احمدوند، برپایی این دوره از نمایشگاه را نشانه دیگری از زایندگی و پویایی فرهنگ کشور دانست و افزود: در دوران فراگیری کرونا، حوزه فرهنگ، آسیب‌ها و صدمات زیادی را متحمل شد، اما مجموعه آمار و ارقام کلیات فرهنگی در دوره کرونا قابل اعتنا است. در سال گذشته رکورد انتشار ۱۱۳ هزار عنوان کتاب شکسته شد و این نشانه فعالیت گروه کثیری از تولیدکنندگان و ناشران و دست اندرکاران تولید و انتشار کتاب است.
حتما نمایشگاه کتاب به عنوان محل اصلی ارائه آخرین دستاورد‌های فکری جامعه ایرانی و به گزین تولیدات فرهنگی در همه جای دنیا، نشانه‌ای از این تلاش جمعی و میل و علاقه مندی گسترده ایرانیان به دانش و آگاهی است. رویکرد دولت نیز در حوزه فرهنگ، ایجاد بستری گسترده برای انتشار افکار و عقاید گروه‌های مختلف است..
وی درباره حضور ناشران در نمایشگاه اضافه کرد: همزمان در محل نمایشگاه، حدود ۱۷۰۹ ناشر داخلی و ۱۷۰ ناشر خارجی حضور خواهند داشت. در کل کشور نیز امکان دسترسی به پایگاه فروش نمایشگاه فراهم است و در این پایگاه ۲۸۰۰ ناشر با عناوین مختلف حضور دارند.
تلاش نمایشگاه برای پر رنگ کردن حضور چهره‌های شاخص بین المللی، فعالان فرهنگی در منطقه و تدارک رفت و آمد مهمانان اثر گذار از برنامه‌های دیگر این نمایشگاه است.
شعار این دوره از نمایشگاه با توجه به رویکرد "با کتاب سلامتی"است که نشان می‌دهد دانش، شاخصه اصلی سلامت جامعه است.
رمضانی، در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره لزوم درج کد اقتصادی از طرف ناشران گفت: این مساله.
ارتباطی با ستاد نمایشگاه ندارد بلکه بانک عامل نمایشگاه برای خدمات و دستگاه کارت خوان طبق قانون برای حضور در نمایشگاه نیاز به کد اختصاصی دارد.
رمضانی در پاسخ به خبرنگار فرهیختگان درباره بن کارت‌های دانشجویی گفت: بیش از ۱۴۰ هزار نفر از دانشجویان طلاب و اساتید برای دریافت بن کتاب ثبت نام کردند.
یارانه اختصاص یافته به دانشجویان و هیات علمی با کمک وزارت فرهنگ و بانک‌ها، صد درصد در مجموع، افزایش پیدا کرده تا بتوانیم تعداد افراد بیشتری رو پوشش دهیم؛ بنابراین دانشجویان با دریافت مبلغ ۱۵۰ هزار تومن و هیات علمی ۶۰۰ تومن یارانه کتاب، می‌توانند کتاب را از بخش مجازی نمایشگاه دریافت کنند.
رمضانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره حضور ناشران متخلف دوره گذشته گفت: در مورد ناشرانی که در کمیته تخلفات ناشران در نمایشگاه سی و دوم رای تجدید نظر قطعی داشتند و در تجدید نظر تخلف داشتند، برای احترام به این صنعت، در نمایشگاه حضور نخواهند داشت.
احمدوند نیز درباره هجمه رسانه‌ای در ارتباط با حضور برخی ناشران و کتاب فروشی‌ها در نمایشگاه، اضافه کرد: من این مساله را هجمه نمی‌دانم و این یک نگاه درست است. باید به کتاب فروشی‌ها توجه ویژه و کامل داشت. این انتقاد به‌جایی است که عزیزان در ترویج کتاب خوانی باید با رعایت حال همه افراد در تولید و تهیه کتاب عمل کنند. مهم‌ترین این حلقه‌ها در کتاب خوانی، کتاب فروشی است؛ بنابراین توجه به کتاب فروشی مهم است.
به علاوه تقریبا نیمی از جمعیت در شهرستان ها، دسترسی به کتاب فروشی ندارند. طبیعی است که در طی سال امکانی فراهم بشود تا این افراد هم بتوانند به کتاب دسترسی داشته باشند.
البته تعدادی از کتاب فروشی‌ها در سراسر کشور ممکن است از برگزاری نمایشگاه گله کنند این به حق است و در طرح‌های دیگری که اندیشیده و اعلام خواهد شد اتفاق خوبی برای آن کتاب فروشی‌ها هم رخ خواهد داد.
در ادامه خبرنگار مهر، ضمن اشاره به عدم دسترسی بیشتر مردم به کتاب فروشی و ضربه‌ای که نمایشگاه به کتاب فروشی‌ها می‌زند، از یاسر احمدوند درخواست کرد در ارتباط با ارائه طرحی مبنی بر بهبود ساختار توزیع کتاب توضیحاتی را ارائه کند.
احمدوند با اشاره به اینکه طرح وجود دارد، اما نهایی شدن آن به مقدماتی نیاز دارد گفت: راه اندازی و ترمیم شبکه توزیع، کار ساده‌ای نیست و ابعاد پیچیده‌ای دارد و با کار‌های زودگذر نباید سراغ همچین امر مهمی رفت. در مورد شرکت نکردن ناشران در نمایشگاه باید گفت عده‌ای از ناشران تمایل داشتند در نمایشگاه مجازی ما شرکت کننده و عده‌ای هم تمایل داشتند در این نمایشگاه شرکت نکنند. در تمام دوره‌ها عده‌ای تمایل داشتند شرکت نکنند و حضور شان حداقلی باشد و این ربطی به ممیزی ندارد. سیاست‌های ممیزی سیاست‌های ثابتی بر مبانی حفظ امنیت و روان جامعه بنا شده است.
رمضانی در پاسخ به خبرنگار ایرنا، در رابطه با حضور ناشران بین المللی اضافه کرد: در قالب‌های مختلف، ۳۲ کشور در بخش‌های مختلف نمایشگاه حضور دارند. برخی در سالن خارجی و برخی در بخش بین الملل نمایشگاه حضور دارند و ما مهمانان و گروه‌هایی از کشور های: سوسیس، هند، هنگ کنگ، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، چین، آمریکا و ... داریم.
۱۷۰ ناشر نیز آثارشان را عرضه می‌کنند و مهمانان خارجی در نمایشگاه حضور دارند و برنامه‌ای ویژه‌ای در سرای ملل نمایشگاه پیش بینی شده است.
مهمان ویژه نمایشگاه امسال قطر خواهد بود و در نمایشگاه به معرفی ظرفیت‌های خودشان و ظرفیت‌های فرهنگی بین دو کشور خواهند پرداخت.
احمدوند در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره بودجه نمایشگاه عنوان کرد: در آخرین دوره چیزی نزدیک به سی میلیارد تومن هزینه نمایشگاه شده و امسال با توجه با افزایش هزینه‌ها قطعا این رقم بیشتر می‌شود و عدد نهایی را بعد از نمایشگاه اعلام خواهیم کرد.
وی افزود: این رویداد بزرگ، پر هزینه است و تامین آن از عهده بخش خصوصی بر نمی‌آید. به علاوه امکان در آمد‌زایی و اخذ اجاره واقعی از ناشران به دلیل حمایت از تولید، وجود ندارد. با توجه به اینکه محل اصلی درآمد زایی نمایشگاه همین اجاره‌ی غرفه هاست.
وی درباره واسپاری نمایشگاه به بخش خصوصی گفت: واسپاری‌های نمایشی مطلوب نیست. ما به دنبال نمایش واسپاری و تصدی‌گری پنهان نیستیم. انچه که واسپاری می‌شود باید واقعی واسپاری شود و آنچه در حوزه سیاست گذاری حاکمیت است، به عهده دولت است و قابل واسپاری نیست. البته انجمن‌های حوزه نشر باید تقویت بشوند و مسیر این مساله هموار است.
احمدوند در پاسخ به خبرنگار ایکنا درباره عدم حضور ترکیه به عنوان مهمان ویژه و حضور قطر به عنوان مهمان ویژه گفت: ترکیه المان‌های مهمی دارد و در سال‌های آینده میزبان آن‌ها خواهیم بود، اما امسال بر حسب پنجاه سالگی نمایشگاه قطر، این کشور شرایط مناسب‌تری برای حضور به عنوان مهمان داشت و این تصمیم‌گیری شورای سیاست گذاری و عوامل نمایشگاه بود و خارج از حوزه فرهنگ نبوده است.
وی در رابطه با تبدیل نمایشگاه به فروشگاه کتاب گفت:تمایل اصلی این بود که نمایشگاه امسال نمایشگاه باشد و فروش حضوری در نمایشگاه نباشد، ولی این از آن شعار‌هاست که زمان اجرای آن به آن عمل نمی‌کنند. به علاوه، سه سال عدم برگزاری نمایشگاه، ممکن بود به اقتصاد حوزه نشرآسیب بزند و این توقع وجود داشت که امکان اقتصادی از ناشر سلب نشود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب کتابخوانی خانه کتاب بن کتاب پاسخ به خبرنگار برگزاری نمایشگاه نمایشگاه حضور نمایشگاه کتاب نشست مطبوعاتی کتاب فروشی ها کتاب فروشی حضور دارند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود

آرش نورآقایی با اشاره به اهمیت نمایشگاه کتاب تهران در ساختار فرهنگ کشور گفت: «گردشگری ادبی» با محور شاعران و ادیبان ایران می‌تواند در نمایشگاه کتاب ترویج یابد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آرش نورآقایی کارشناس «گردشگری ادبی» با بیان اینکه گردشگری ادبی یک ژانر جدید در حوزه گردشگری است، گفت: گردشگری ادبی به صورت اختصاصی سابقه دیرینه‌ای در دنیا ندارد؛ هرچند که وقتی افراد در موقعیت‌های گردشگری ادبی قرار می‌گیرند به نوعی این شاخه از گردشگری اتفاق می‌افتد؛ مانند آنکه اشخاص در سفری بر مزار نویسنده یا شاعری نامدار حاضر شوند. همینطور بازدید از خانه یک نویسنده نیز «گردشگری ادبی» محسوب می‌شود.

نمایشگاه کتاب می‌تواند بخشی از «گردشگری ادبی» باشد

وی ادامه داد: طبق تعریفی که در دنیا از «گردشگری ادبی» صورت می‌گیرد، بازدید صرف از نمایشگاه‌های کتاب جز این ژانر محسوب نمی‌شود؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان به موضوع نمایشگاه کتاب و «گردشگری ادبی» پرداخت. از آنجایی که شاخه‌های گردشگری در حال توسعه است و انواع گردشگری شکل می‌گیرد، می‌توان «گردشگری ادبی» را نیز با گذر زمان توسعه داد و برای آن تعاریف جدیدی مشخص کرد. در واقع «گردشگری ادبی» رفتن به مکان‌های واقعی و حتی خیالی اطلاق می‌شود که در داستان‌ها خلق شده‌اند.

این کارشناس حوزه گردشگری که در سال ۱۳۹۲ نخستین همایش «گردشگری ادبی» را به منظور جلب توجه فعالان حوزه گردشگری و ادبیات به این مقوله برگزار کرد، افزود: ایده ایجاد «گردشگری ادبی» را با برگزاری همایشی در همین رابطه در حدود یک دهه قبل پیگیری کردم، آن زمان حتی کلید واژه «گردشگری ادبی» در ایران مطرح نبود. حتی یکی از صاحب نظران حوزه گردشگری عنوان کرد که «گردشگری ادبی» یعنی چه؟ فردا می‌خواهید گردشگری ریاضی را هم راه‌اندازی کنید! آن زمان یک خبرنگار از می‌سی‌سی‌پی به ما پیام داد که چقدر خوب است که شما در ایران می‌خواهید «گردشگری ادبی» برگزار کنید.

وی افزود: من همیشه به پیشینه ادبی کشورم توجه داشته‌ام و بر اساس آن به این فکر می‌کردم که چقدر این موضوع می‌تواند در حوزه گردشگری کاربرد داشته باشد. با تحقیق متوجه شدم در دنیا چنین ژانری وجود دارد، آن زمان به یک تور «گردشگری ادبی» در دانشگاه آکسفورد برخورد کردم که تور گردشگری «شرلوک هلمز» بود. در حالی که شرلوک شخصیت خیالی بود، اما وقتی در گوگل ۱۰ آدرس مشهور دنیا را سرچ می‌کنیم آدرس خانه «شرلوک هلمز» به آدرس خیابان «بیکر پلاک ۲۲۱ ب» را به مخاطبان ارائه می‌کند.

نورآقایی ادامه داد: بعد‌ها در سفر‌هایی که داشتم متوجه شدم خانه «رومئو و ژولیت» در شهر ورونا ایتالیا یکی از مقاصد پُر بازدید دنیاست؛ در حالیکه این دو شخصیت هرگز وجود خارجی نداشتند و ساخته و پرداخته ذهن ویلیام شکسپیر هستند. به همین دلیل من به تحقیق در مورد آثار ایرانی پرداختم. فی‌المثل به بررسی رُمان «کلیدر» محمود دولت‌آبادی پرداختم و توانستم برخی از شخصیت‌های داستان از جمله دُختر آقای گل‌مَمَد را پیدا کنم و خانه او و دختر، نوه و نتیجه او را هم بیابم. وسایلی که از گل مَمَد باقی بود را به من دادند. حتی از شناسنامه دخترش عکس دارم و بر این اساس یک گردشگری یک هفته‌ای در آن منطقه حول محور اتفاقی که در رُمان وجود داشت، شکل گرفت.

وی گردشگری ادبی رویداد محور را دارای دو جنبه معرفی کرد و افزود: وقتی بر اساس رویداد سفر می‌کنیم این به نوعی گردشگری رویداد هم محسوب می‌شود و همزمان طبق محتوای رویداد می‌تواند گردشگری ادبی نیز محسوب شود، مانند آئین بزرگداشت مولانا و نمایشگاه کتاب فارغ از اینکه می‌تواند یکی از اتفاقات مرتبط با گردشگری ادبی باشد. این میان البته باید برخی از ظرافت‌ها را در نظر گرفت. در واقع باید توجه کرد چگونه می‌توان به نمایشگاه کتاب به مثابه گردشگری ادبی نگاه کرد، صرف اینکه افراد به نمایشگاه بروند و کتاب بخرند، این گردشگری ادبی محسوب نمی‌شود. فضا‌ها و اقتصاد‌های پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در حوزه گردشگری ادبی تبدیل شود.

نورآقایی توضیح داد: حضور فروشگاه‌های کتاب یا نمایشگاه کتاب می‌تواند در انتخاب یک شهر به عنوان «شهر ادبیات» موثر باشد. «یونسکو» با تعریف هفت زیرشاخه برای شبکه شهر‌های خلاق مواردی، چون موسیقی، ادبیات، رسانه، خوراک، صنایع دستی و ... به موضوع ادبیات شهر‌ها توجه کرده است. تهران با وجود شهرکتاب‌ها، نمایشگاه بین‌المللی کتاب و رویداد‌های ادبی در کافه‌ها و... همچنین استفاده از گردشگری ادبی می‌تواند بدل به «شهر خلاق ادبی» شود. اینطور می‌توان پرونده ثبت تهران به عنوان شهر ادبی را مطرح کرد. در جریان «گردشگری ادبی» مجموعه موقعیت‌های «گردشگری ادبی» در تهران نظیر خانه موزه‌ها، مقبره‌ها، تور کتابخانه ملی، تور کتابخانه‌های خلاق و... نشست‌های ادبی در کنار نمایشگاه کتاب باید مورد توجه باشد، همچنین توجه به مکان‌های معرفی شده در داستان‌ها مانند ظهیر الدوله و یا کافه نادری بخشی از گردشگری ادبی است.

سهراب سپهری شاعری جهانگرد بود

این متخصص حوزه گردشگری ادبی در بخش دیگری از این گفتگو اشاره کرد: می‌توان در نمایشگاه کتاب نشست‌های تخصصی «گردشگری ادبی» را برگزار کرد. توجه و تحقیق نسبت به مکان‌های مرتبط با ادبیات و شخصیت‌های ادبی در «گردشگری ادبی» مهم است. خانه حافظ در کجای شیراز می‌توانسته باشد؟ مسیر سفر ناصرخسرو قبادیانی از کجا تا کجا بود؟ به عبارتی نویسندگان زیادی در تاریخ ایران داریم که در رابطه با موقعیت‌ها و مکان‌ها صحبت می‌کنند. وقتی شاعر می‌گوید خوشا شیراز و وضع بی‌مثال‌اش یعنی چه؟ یا اشعار سهراب که در اشعار خود موقعیت‌های زیادی را بیان کرده است. در گلستانه چه بوی علفی می‌آید و گلستانه مکانی بوده نزدیک خانه سهراب سپهری که مقبره او نیز در همان نزدیکی است.

نورآقایی گفت: سهراب سپهری یک شاعر جهانگرد بود که از قضا نقاشی هم می‌کرد؛ با قلم و قدم همکار بوده است. او سفر‌های زیادی داشت، به ژاپن و نیویورک رفت و رکورددار فروش نقاشی در ایران است، اما هیچ کس به او از منظر سفرهایش نپرداخته است. مضامین سفر در شعر‌های شاعران دیده وجود دارد. آن‌ها در ذهنشان سفر می‌کنند. رستم در شاهنامه یک پهلوان است؛ اما او یک مسافر هم هست و مدام در حال سفر است. این مسائل را می‌توان در نمایشگاه کتاب بررسی کرد. ایران می‌تواند به دلیل پیشینه ادبی بالا در «گردشگری ادبی» بسیار موفق باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس : خام فروشی نفت ممنوع است؛ اما با افتخار می‌فروشیم!
  • آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود